Niniejsza strona używa plików cookies w celu optymalizacji korzystania ze strony internetowej, w celach statystycznych oraz popularyzacji strony za pomocą serwisów społecznościowych. Warunki przechowywania plików cookies możesz określić w przeglądarce internetowej.
Polityka Prywatności   

AKCEPTUJĘ
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych (dalej: RODO), wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Platformę Obywatelską Rzeczypospolitej Polskiej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach administracyjnych oraz w celach informacyjnych i celach związanych z promowaniem działalności partii politycznej, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji o działaniach organizowanych przez Platformę Obywatelską Rzeczypospolitej Polskiej. Informacja o przetwarzaniu danych osobowych: 1. Administratorem danych osobowych jest Platforma Obywatelska Rzeczypospolitej Polskiej, wpisana do Ewidencji Partii Politycznych prowadzonej przez Sąd Okręgowy w Warszawie pod numerem EwP 131, z siedzibą w Warszawie przy ul. Wiejskiej 12a, www.platforma.org. Inspektorem Ochrony Danych jest Krzysztof Pałasiewicz. Kontakt z IOD możliwy jest pocztą tradycyjną na adres Administratora wskazany powyżej lub elektronicznie poprzez email: rodo@platforma.org 2. Podstawą przetwarzania danych jest zgody osoby uprawnionej. 3. Cel przetwarzania danych to informowanie oraz promowanie działalności partii politycznej, a także administrowanie przekazanymi w tym celu danymi. Dane osobowe nie są przekazywane żadnym podmiotom trzecim, z tym, że administrator korzysta z narządzi technologicznych udostępnianych przez podmioty trzecie dla celów rozsyłania informacji i hostingu. 4. Dane osobowe przechowywane są przez administratora przez czas trwania zgody osoby uprawnionej. 5. Każdy ma prawo: a) do żądania od administratora danych dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, lub ograniczenia przetwarzania, a także do sprzeciwu co do przetwarzania danych w celach marketingowych oraz do przenoszenia danych, b) do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych – w takim przypadku nie wpływa to na przetwarzanie danych dokonane przed cofnięciem zgody, c) wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) na naruszenie przez administratora danych zasad przetwarzania danych.